هزینه زندگی در ترکیه

هزینه زندگی در ترکیه
هزینه های تحصیل در ترکیه و هزینه های ماهیانه زندگی در ترکیه

متوسط هزینه لازم برای هر ماه، بدون احتساب اجاره، مبلغی حدود ۳ هزار و ۵۰۰ لیر ترکیه است. هزینه زندگی در شهرهای بزرگ مانند استانبول، آنکارا، ازمیر حدود ۶ هزار تا ۸ هزار لیر در ماه می شود.
در هنگام مهاجرت به ترکیه، باید به فاکتورها و جوانب مختلفی توجه کرد و آن ها را مورد بررسی قرار داد و با شرایط و موقعیت خود سنجید. یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذاری که بایستی به آن توجه داشت، هزینه زندگی در ترکیه است. هزینه هایی مانند اجاره محل اقامت، هزینه مواد خوراکی و بهداشتی، هزینه تحصیل فرزندان، جابجایی، مسافرت و امثال آن.

در این نوشتار ما به بررسی هزینه های زندگی در ترکیه می پردازیم و جهت آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر شما، به این سوال ها پاسخ می دهیم: هزینه زندگی در ترکیه چقدر است؟ برای خرید خانه در ترکیه چقدر باید هزینه کرد؟ هزینه زندگی در کدام شهر ترکیه از دیگر شهرها بیشتر است؟ امیدواریم که با اطلاعاتی ارائه شده در مقاله، تصمیم گیری برای شما آسان تر شود.

به طور معمول در مسیر مهاجرت، متقاضیان با سوال ها و ابهام های زیادی مواجه می شوند؛ در صورت داشتن هر سوالی در هر زمینه مربوط به مهاجرت می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما اقدام نمایید؛ همینطور می توانید از طریق صفحه مشاوره رایگان نوبت مشاوره خود را رزرو کنید


میانگین هزینه های زندگی در ترکیه

منطقه محل زندگی، شهر، سبک زندگی و تعداد افراد خانواده بر میزان هزینه های زندگی تاثیر چشم گیری دارد و براساس این فاکتورها، تعییر می کند، اما به طور کلی متوسط هزینه لازم برای هر ماه، بدون احتساب اجاره، مبلغی حدود 3 هزار و 500 لیر ترکیه است. هزینه زندگی در شهرهای بزرگ مانند استانبول، آنکارا، ازمیر حدود 6 هزار تا 8 هزار لیر در ماه می شود.

در ترکیه همانند سایر کشورهای جهان، هزینه زندگی در شهرهایی که قطب تجاری، گردشگری و اقتصادی هستند، گران تر از شهرهای دیگر است. به طور مثال، استانبول از نظر بالا بودن هزینه های زندگی در بین 209 شهر جهان، در رده 15 قرار گرفته است. مخارج زندگی در این شهر، حدود 20 درصد بیشتر از دیگر شهرهای ترکیه است. هزینه زندگی در مناطق ساحلی دریای اژه و مدیترانه به طور چشمگیری کاهش می یابد.

به طور معمول حدودی نیمی از درآمد ماهیانه افراد صرف پرداخت هزینه هایی چون اجاره خانه و پرداخت قبوض آب و برق و.. می شود. علاوه بر هزینه های مسکن، مواد غذایی و لباس باید برای هزینه هایی مانند خدمات درمانی، بیمه خودرو، هزینه های شخصی و تحصیل نیز بودجه در نظر گرفت. به طور کلی باید گفت که هزینه زندگی (بدون احتساب اجاره) در ترکیه 32.69 درصد کم‌تر از هزینه زندگی در ایران است.
بیمه خدمات درمانی

در ترکیه، استفاده از خدمات درمانی برای افراد زیر 18 سال و بالای 65 سال رایگان است. برای افراد 18 تا 23 سال از 400 لیر و برای افراد زیر 65 سال از 3000 لیر شروع می شود. این مبالغ فقط برای پوشش بیمه ای یک ساله دریافت می شود.

مقادیر مذکور، پایین ترین نرخ های بیمه هستند و افراد با پرداخت حق بیمه، این امکان را پیدا می کنند که در هنگام بیماری، هزینه کمتری پرداخت کنند. در هنگام بیماری، افراد باید 10 درصد تا حداکثر 40 درصد هزینه درمان را پرداخت کنند و مابقی را شرکت بیمه پرداخت می کند. برخی از بیمه ها، تمام هزینه های درمان را پوشش می دهند و بدیهی است برای برخورداری از این نوع بیمه، هزینه های بیشتری پرداخت می شود.


هزینه های تحصیل در ترکیه

یکی دیگر از هزینه هایی که باید به آن توجه داشت، هزینه تحصیل فرزندان در ترکیه است. هزینه تحصیل در مقطع ابتدایی در مدارس بین المللی این کشور، حدود 38 هزار و 960 لیر ترکیه در سال است. شهریه پیش دبستانی و نگهداری کودکان، ماهیانه چیزی حدود هزار و 740 لیر ترکیه می شود.

  • هزینه تحصیل در مقاطع آموزش عالی ترکیه با توجه به نوع دانشگاه و رشته تغییر می کند. به طور کلی سه نوع دانشگاه در ترکیه وجود دارد:
    دانشگاه های دولتی
    دانشگاه های خصوصی
  • دانشگاه های نیمه خصوصی

تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه رایگان است. شهریه سالانه دانشگاه های خصوصی حدود 10 هزار تا 30 هزار لیر برای هر سال تحصیلی است؛ در حالی که شهریه دانشگاه های نیمه خصوصی 5 هزار تا 10 هزار لیر است.


هزینه اجاره و خرید مسکن در ترکیه

مهم ترین و اصلی ترین هزینه زندگی در ترکیه خرید یا اجاره خانه است. به طور کلی حدود 15.3 درصد از مخارج ماهیانه افراد، صرف پرداخت هزینه اجاره خانه می شود. میزان اجاره یا قیمت خرید خانه در ترکیه نیز همانند بقیه کشورهای جهان در شهرها و مناطق مختلف شهری متغیر است، اما به طور متوسط می توان یک محدوده قیمت برای خرید و اجاره خانه در این کشور تعیین کرد که عبارت است از:


  • خرید آپارتمان در مرکز شهر: هر متر مربع 6 هزار و 700 لیر
    خرید آپارتمان خارج از مرکز شهر: هر متر مربع 3 هزار و 600 لیر

اجاره آپارتمان (قیمت ماهیانه)

  • آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر: هزار و 600 لیر
    آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر: هزار لیر
    آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر: 2 هزار و 750 لیر
    آپارتمان سه خوابه خارج از مرکز شهر: هزار و 400 لیر

لازم به ذکر است که هزینه های اجاره به طور معمول شامل قبض آب و برق نمی شود.


هزینه های خدمات رفاهی (آب، برق، اینترنت و..)

حدود 7 درصد درآمد ماهیانه افراد در ترکیه، صرف پرداخت قبوض برق، آب، تلفن و.. می شود. هزینه های ماهیانه خدمات رفاهی که شامل برق، آب، فاضلاب، تلفن، اینترنت، گاز و ماهواره می شود، چیزی حدود 400 تا 600 لیر است.

افرادی که در مجتمع های آپارتمانی با بیش از شش واحد زندگی می کنند، باید مبلغ دیگری نیز به عنوان شارژ پرداخت کنند که این مبلغ صرف خدمات اشتراکی ساکنین مجتمع می شود. در جدول زیر این مبلغ به صورت دقیق تر آورده شده است:

متوسط هزینه ماهیانه (لیر ترکیه)
خدمات اساسی (برق، گاز و آب) 473
اینترنت 104
یک دقیقه مکالمه تلفن همراه با تعرفه داخلی 0.79


متوسط هزینه خرید مایحتاج روزانه در ترکیه

  • بخش قابل توجهی از درآمد ماهیانه خانواده ها در ترکیه، صرف خرید مایحتاج روزانه می شود. میزان این هزینه ها، به تعداد افراد خانواده بستگی دارد. در این جا قیمت برخی از اقلام مواد غذایی، پوشاک و بهداشتی در ترکیه آورده شده است:
    رستوران
    غذا برای یک نفر در رستوران ارزان 25 لیر
    غذا برای 2 نفر در یک رستوران متوسط 100 لیر
    ساندویچ مک دونالد 25 لیر
    کاپوچینو 12.56 لیر

  • فروشگاه
    شیر (پاکت یک لیتری) 5.62 لیر
    یک قرص نان 500 گرمی 2.58 لیر
    برنج (یک کیلوگرم) 12.22 لیر
    تخم مرغ (12 عدد) 11.52 لیر
    پنیر محلی (یک کیلوگرم) 42.98 لیر
    فیله مرغ (یک کیلوگرم) 19.94 لیر
    یک کیلوگرم گوشت قرمز 67.65 لیر
    گوجه فرنگی ( یک کیلوگرم) 5.33 لیر
    سیب زمینی (یک کیلوگرم) 3.60 لیر
    پیاز (یک کیلوگرم) 4.09 لیر

  • لباس
    شلوار جین 245.62 لیر
    لباس تابستانی در فروشگاه زنجیره ای 174.86 لیر
    یک جفت کفش دو نایک 445.72 لیر
    یک جفت کفش چرمی مردانه 337.95
  • ورزش و اوقات فراغت
    حق عضویت ماهیانه در باشگاه ورزشی 159.76 لیر
    اجاره زمین تنیس 93.42 لیر
    بلیط سینما برای یک نفر 25 لیر

  • بهداشت فردی
    یک بسته 12 تایی آنتی بیوتیک 26 لیر
    ویزیت 15 دقیقه ای پزشک 225 لیر
    دئودرانت 20 لیر
    شامپوی مو 18 لیر
    خمیر دندان 18 لیر
    کوتاهی مو مردانه در مناطق مهاجر نشین 35 لیر
    بسته چهار تایی دستمال توالت 10 لیر


هزینه حمل و نقل در ترکیه

هزینه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در ترکیه به این صورت است:
بلیط یک طرفه (حمل و نقل داخلی) 50/3 لیر
بلیط ماهیانه (قیمت عادی) 200 لیر
ورودی تاکسی 5 لیر
هر کیلومتر استفاده از تاکسی 3.50 لیر
انتظار یک ساعته تاکسی 30 لیر
یک لیتر بنزین 6.68 لیر

برای خرید یک خودروی نو (به عنوان مثال تویوتا کرولا یا خودروی جدید معادل آن) نیاز به بودجه ای در حدود 171 هزار و 582 لیر ترکیه است. با خرید اتومبیل های دست دوم می توان در بودجه خرید خودرو صرفه جویی کرد، اما باید در نظر داشت که هزینه نگهداری این نوع خودروها بالاتر از خودروهای نو است.

در این جا می توان گفت که توزیع هزینه های زندگی (ماهیانه) در ترکیه با توجه به آمار ارائه شده به این صورت است:
حمل و نقل 18.9 درصد
اجاره خانه 15.3 درصد
خریدهای فروشگاهی 36.9 درصد
رستوران 11.3 درصد
پوشاک 3.7 درصد
تسهیلات رفاهی ( برق، آب و ..) 7 درصد
ورزش و اوقات فراغت 6.9 درصد

هزینه زندگی در شهرهای مهم و بزرگ ترکیه چقدر است؟

در جدول زیر میانگین هزینه های زندگی در شهرهای بزرگ ترکیه آورده شده است:


  • نام شهر میانگین هزینه های زندگی به طور ماهیانه (لیر ترکیه)
    استانبول 8.488
    بورسا 7.715
    آنتالیا 7.447
    بودروم 7.354
    آنکارا 6.414
    ازمیر 6.078
    آدنا 5.818
    قونیه 4542

بهره گیری از مشاوره یک وکیل مهاجرت آگاه و مسلط به مهاجرت، نقش تعیین کننده و حساسی در فرآیند مهاجرت دارد؛ بنابراین توصیه ما به شما که به دنبال موفقیت در امر مهاجرت هستید، این است که حتما به یک وکیل خوب مهاجرت مراجعه و از او مشاوره بگیرید.



هیچ مطلبی یافت نشد